Da li kupiti polovnu fiskalnu kasu? Ako nas pitate, odgovor je NE! Pitate se zašto? Zato što će vam polovna fiskalna kasa uz trošak njene kupovine doneti i dodatne troškove kao što su:

 • Fiskalni modul za fiskalnu kasu
 • Baterija za fiskalnu kasu
 • Usluga fiskalizacije polovne fiskalne kase
 • Prijave SIM kartice za GPRS terminal
 • Formiranje baze artikala za fiskalnu kasu
 • Ubacivanje baze artikala u fiskalnu kasu.

Ako na našem zvaničnom cenovniku (moramo da napomenemo da smo možda i najjeftniji servis fiskalnih uređaja u Beogradu) pogledate cene navedenih usluga, lako dolazite do računice da vam za proces fiskalizacije polovne fiskalne kase potrebno između 10000 i 15000 RSD uz dodatak PDV-a, naravno  u zavisnosti od modela polovne fiskalne kase koju ste kupili, odnosno stanja baterije na istoj.

Da ne bude zabune, nova fiskalna kasa nikada ne može da bude jeftinija od stare, ali uz kupovinu nove fiskalne kase nemate gore navedene troškove, jer prilikom kupovine nove fiskalne kase sve to dobijate gratis.

Da li kupiti polovnu fiskalnu kasu?

Ako uzmemo za primer kupovinu nove fiskalne kase HCP PRIMA po ceni od 12990 RSD + PDV ili recimo GENEKO SuperCash Economic koja košta 14000 RSD + PDV jasno je da za manje novca dobijate novu fiskalnu kasu i to sa garancijom. Jedini dodatni trošak na ove cene novih fiskalnih uređaja može biti ubacivanje artikala u fiskalnu kasu, ali samo u slučaju ako imate više od 100 artikala, jer do te količine imate njihovo besplatno ubacivanje.

Nadamo se da sada imate jasan odgovor na pitanje „Da li kupiti polovnu fiskalnu kasu?“. Ukoliko ipak imate bilo kakvu nedoumicu u vezi kupovine fiskalne kase, budite slobodni da nas kontaktirate. Dostupni smo vam 24h, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini!

Pogledajte našu kompletnu ponudu GENEKO i HCP fiskalnih kasa i štampača, kao i naše softversko rešenje za fiskalne kase i štampače.

Kod nas sve fiskalne kase možete kupiti i online, za detaljne informacije na sledećem linku.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate putem telefona ili e-maila. Zakon o fiskalnim kasama možete pogledati na sledećem linku.

 1. AZIROVIC

  12/02/2022

  Pozz 1 maja treba da otvaram hotel sa restoran koja kasa mije potreba i koliko kosta . I trebami kasa za lokal drakstor koja je potrebna i koliko kostaDrazva daje neku pomoc za kase kad se kupi ili ne hvala unapred

Post a comment

Your email address will not be published.

Related Posts