Alarmni sistemi tehnički sistemi zaštite predviđeni da od neželjenih događaja i situacija zaštiti prostore ili objekte predviđene za razne namene (stan, kuća, poslovni prostor). Prvenstveno alarmni sistem služi da odvrati i odbije potencijalnu provalu u objekat za čiju zaštitu se koristi, ali takođe ima mogućnost da korisniku dojavi trenutak pojave neke od alarmnih situacija (provala, poplava, požar, velika emisija co2…).

alarmni sistemi

 

Po mestu najčešće primene, odnosno ugradnje koje najčešće radimo, alarmne sisteme možemo grubo podeliti u nekoliko kategorija:

  • Stambeni prostor (alarmni sistemi za kuću, alarmni sistemi za stan)
  • Poslovni prstor (alarmni sistemi za kancelarije, alarmni sistemi za lokale, alarmni sistemi za hale i magacine)

Po tehnologiji izrade alarmne sisteme možemo podeliti u dve kategorije:

  • Bežični alarmni sistemi
  • Žični alarmni sistemi

Po strukturi,  svaki alarmni  sistem se satoji od centralne tačke sistema (alarmna centrala), preko koje se primaju, obrađuju i po potrebi šalju informacije dobijene od senzora (detektora). Senzori dolaze sa više funkcija. Postoje senzori za pokret (PIR senzori), senzori lomljenja stakla, senzori za poplavu, dim, vatru i co2. Na tržištu su prisutni i magnetni kontakti za vrata i prozore koji detektuju svaku promenu (otvaranje vrata npr.). Sastavne komponente alarmnog sistema su još sirena alarma (spoljna/unutrašnja), tastatura i napajanje (struja/baterija).

BoX4IT vam može ponuditi projektovanje, ugradnju i održavanje svih vrsta alarmnih sistema, po najpovoljnijim cenama u Beogradu.

Zašto izabrati naš BoX4IT tim za realizaciju projekta alarmni sistem?

Zato što se naš BoX4IT tim trudi da brzo i jeftino projektuje i ugradi alarmni sistem u vašoj kući, stanu ili poslovnom prostoru, i zato što za vas kod nas čeka kvalitetna oprema vodećih svetskih brendova (PARADOX, AJAX, UniGuard) po najpovoljnijim cenama.